Conferinta PDAC 2015, Toronto, CA

  In perioada 1-4 Martie 2015, Belevion participa in calitate de expozant, pentru al patrulea an consecutiv, la Conventia Miniera Internationala PDAC - Toronto, CA.
 
  Cu peste 1 000 de expozanti si vizitatori din 125 de tari, Prospectors & Developers Association of Canada (PDAC) este gazda unuia dintre cele mai prestigioase evenimente adresate industriei miniere si industriilor conexe.
 
  In anii trecuti, Belevion s-a prezentat in fata celor peste 30 000 de vizitatori cu un pachet complet de solutii profesionale, oportunitati de explorare si servicii geofizice de ultima generatie, alaturandu-se astfel unor nume importante din domeniu, precum Abitibi, CGG sau Quantec.
 
   "Belevion este singura companie din domeniu cu finantare 100% romaneasca, participanta la acest eveniment. Romania are numai de castigat atunci cand este reprezentata astfel, atat la nivel privat cat si la nivel guvernamental, prin atragerea de capital si prin expunerea la nivel global a oportunitatilor de explorare si exploatare de pe teritoriul tarii noastre. PDAC reuseste cu succes sa puna in contact toate segmentele din industria miniera, de la investitori si agentii guvernamentale pana la operatori de servicii specifice si activitati conexe pe baza expunerii oportunitatilor de explorare si exploatare miniera." - Dan Onescu, CEO

Inversia 3D a masuratorilor electrice. Mise-a-la-Masse.

  Belevion a rafinat in ultimii ani o serie de tehnici de achizitie si prelucrare a rezisitivitatii si PI-ulu, metode care acum fac parte din paleta standard de servicii oferite.
 
  Inversia 3D a datelor de rezistivitate si IP a adus informatii noi partenerilor Belevion, parteneri care au utilizat rezultatele pentru a defini si izola obiective in structuri geologice complexe, de la zacaminte epitermale pana la zacaminte tip porfyry copper. Inca de la rezultatele primului foraj, se poate defini, pe baza rezultatelor de laborator, semnatura geofizica cu potentialul cel mai ridicat.
 
  Aranjarea electrozilor in configuratia speciala Mise-a-la-masse, cu unul din electrozi injectand curent direct in sursca cautata prin intermediul unui foraj, rafineaza suplimentar un eventual model 3D preexistent sau poate sa conduca in mod direct la identificarea geometriei structurii mineralizate.

Proiecte exotice. Campanie geofizica in Papua Noua Guinee

   In vara anului 2011, Belevion a incheiat o campanie de peste doua luni de zile in exotica Papua Noua Guinee. Conditiile locale s-au dovedit deosebit de dificile, cel mai apropiat oras fiind la 160 km est de zona masurata.
 
  Campania s-a dovedit a fi un real succes, o combinatie de dificultati logistice cu rezultate remarcabile date de configuraia pol-dipol, rezultate confirmate inca de la primele foraje de explorare ce au urmat.
 
  Si pentru ca este cunoscuta expresia care spune ca o fotografie face cat o mie de cuvinte, am creat o pagina speciala unde poate fi vizualizata campania in fotografii.

Sierra Leone - Reevaluarea rezervelor de bauxita

   La inceputul lui 2010, Belevion a incheiat cu succes recalcularea rezervelor de bauxita apartinand Sierra Mineral Holdings I.
 
  Dificultatea proiectului a fost deosebit de ridicata, fiind necesara reindexarea, catalogarea si procesarea tuturor datelor stranse intr-o perioada de 40 de ani de explorare.
 
  Colectia de date rezultata se va dovedi un atu important in planificarea exploatarii pe termen mediu si lung.
 

Belevion implicata in dezvoltarea autostrazii Sibiu-Nadlac

   Belevion a completat cu succes pachetul de geofizica inginereasca pentru Coridorul IV: Sibiu-Nadlac. Performantele companiei s-au ridicat deasupra asteptarilor conform DIWI Consult.
 
  Seismica de refractie si masuratorile de rezistivitate au fost folosite pentru detectarea conditiilor geologice de fundare a viitoarei autostrazi. Noul dispozitiv de inalta rezolutie, folosit de Belevion pentru masuratorile electrice, a avut rezultate foarte bune rivalizand cu clasica seismica de refractie.
 
  Aceste dispozitive de mare viteza si programele pregatite de Belevion pentru facilitarea procesarii datelor sporesc utilitatea metodelor geofizice in proiecte geotehnice de orice tip.